söndag 5 mars 2017

ASG

Ett gammalt ASG-släp som numera används som lager vid en bygghandel.
I år är det 17 år sen namnet ASG försvann och ersattes med Danzas istället, då hade namnet ASG funnits i 21 år, vilket var betydlig längre än de tre år som namnet Danzas varade, sen blev det namnbyte igen till DHL.
Dessa mörkblåa lastbilar och långtradare minns man ju nästan som det vore igår, och nog är väl ASG:s logga och färgkombination mycket snyggare än DHL:s?
Med tanke på hur vissa transportföretags leveranser verkar fungera idag så vore det ganska passande med att återinföra detta namn igen (Tänk mobiler, datorer, internet och alla dessa förkortningar av ord som blivit så vanliga...) :D



Mer info om ASG.

6 kommentarer:

  1. Nu fick jag lära mig nåt nytt, att DHL är sprunget ur ASG. Bloggvärlden är en ständig källa till ökad kunskap.

    SvaraRadera
  2. Ja och Schenker är sprunget ur Bilspedition.
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Bilspedition

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym14/12/22

      Bilspedition är lika klassiskt som ASG. Riktigt fina färgkombinationer hade Bilspedition med mörkgrön, vit, röd och gul. Klassiskt :)

      Radera
  3. Jag är nästan hundra på att ASG fanns som logga på lastbilar redan på 60-talet?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket möjligt att loggan med ASG användes redan då, eftersom anledningen till att bolaget 1979 bytte namn till ASG AB var just att det var mest känt under sin akronym ASG.

      Radera
    2. Anonym9/4/17

      Tror som Tony, i detta fallet. Mina leksakslastbilar från slutet av 60-talet, hade med största säkerhet flakkapell med ASG-logga.

      Radera